sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Kesätoimittaja


 

Tämä tässä nyt myhäilee, kun on saanut kesätyöpaikan. Huomenna olisi ensimmäinen työpäivä.

Viime kesätyökokemuksesta onkin jo aikaa: se oli vuonna 1976 kun olin Centrumin tavaratalon henkilökuntaruokalassa jakamassa soppaa ja kantamassa tiskejä.

Menen paikallislehteen kesätoimittajaksi. En hakenut paikkaa, ei totta puhuen käynyt mielessäkään, mutta en tiedä hakiko kukaan muukaan kun minua sinne sitten pyydettiin.

Työ ja ihmiset ovat tuttuja joten sitä ei tarvitse jännittää. Silti tuntuu vähän oudolta kun tämmöinen elämäntapakirjoittaja astuu oikeiden ihmisten oikeaan työelämään ja rupeaa - tämä on se oudoin juttu - saamaan kuukausipalkkaa. Onneksi sitä kestää vain kolme kuukautta ettei ehdi tottua moiseen.

Paikallislehdet ovat tärkeitä, vaikka työ paikallislehden toimittajana ei ehkä ole sitä, mistä nuoret journalistiikan opiskelijat ensimmäisenä haaveilevat. Paikallislehden tehtävä on kertoa paikallisista asioista ja tuoda isoihinkin asioihin paikallinen näkökulma. Sitä ei tee kukaan muu. Paikallislehti on edelleen myös tärkeä tiedotuskanava josta katsotaan oman ruokakaupan tarjoukset, seurakunnan ilmoitukset ja se, missä kylässä ensi viikolla nuohotaan. 

Että semmoinen kesä edessä. Olisi kiva tietää, onko muita yli kuusikymppisiä kesätoimittajia. Ja jos on niin miten päädyit sinne missä olet? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti