keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Terveet elämäntavat eivät takaa tervettä elämääViime viikonlopun kotiväen kevätjuhla oli tuskin saatu pakettiin, kun kurkku alkoi tuntua karhealta ja nenä vuotaa. Siitä, kun selvisin edellisestä, kolme viikkoa kestäneestä flunssasta, tuntui olevan vain joitakin päiviä.

Onko nyt niin, että tautien iskeminen entistä useammin ja herkemmin pitää vain hyväksyä osana vanhenemista? Tämä kohta päättyvä tammikuu on mennyt enimmäkseen sairastaessa ja sikäli kuin muistan ja muistanhan minä niin samaan tahtiin meni viime vuonna samaan aikaan.

Kuvittelen, että elän aika terveellisesti. En polta, käytän hyvin vähän alkoholia, nukun riittävästi ja säännöllisesti, syön paljon hedelmiä ja vihanneksia, ylitän reippaasti virallisen viikoittaisen liikuntasuosituksen. Tämän lisäksi olen jo vuosia käyttänyt havupuu-uutetta ja pellavansiemenöljyä ja viime vuosina myös kalsiumia sekä D3- ja K2-vitamiineja.

Niin että mikä menee pieleen? Tätä ihmettelen sitä suuremmalla syyllä, kun samassa talossa asuu minua lähes kymmenen vuotta vanhempi mies, joka ei vapaaehtoisesti koske mihinkään ns. terveelliseen ruokaan, juo litroittain colajuomia, polttaa ainakin askin tupakkaa joka päivä eikä ole ikinä kipeä. Nytkin hän on matkalla ostamaan minulle hunajaa ja nenäliinoja.

Jos joku tietää varman keinon parantaa vastustuskykyä, niin olen enemmän kuin kiitollinen tiedosta.
2 kommenttia:

 1. Olen vähän Sinua vanhempi, poltan, nukun huonosti ja epäsäännöllisesti, liikun aika vähän, on välilevyn pullistumaa ja nivelrikkoa, mutta flunssa on ollut viimeksi noin neljä vuotta sitten. Uskon käsien pesuun ja - tämän päivän uutisista huolimatta - sinkkiin. Olen jo vuosia ottanut joka päivä sinkkiä ja magnesiumia, ja silloin, kun hyvin harvoin kurkku tuntuu karhealta, teen kuuman rommitotin hunajan kera ja se on aina karkoittanut kurkkukivun. Varsinaista influenssaa varten haen tietysti aina loppusyksystä rokotuksen.
  Tuon kummempia keinoja mulla ei ole, lieneekö sitten vain luontaisesti hyvä vastustuskyky.

  Muuten, jos nenä on kovin tukossa, kokeile Beroccaa yliannoksena (4 - 6 poretablettia per pv). Se nimittäin "juoksettaa" eritteet ja sekä niistäminen että hengittäminen helpottuvat.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuota Berocca-juttua en ole kokeillut, mutta pidän mielessä.
   Monet uskovat sinkkiin, vaikka se nyt uutisoitiin toimimattomaksi. Tärkeintä kai kuitenkin on oma kokemus siitä, että jokin toimii.
   Minäkin uskon käsien pesemiseen ja pesen niitä niin, että nahka lähtee. Ehkä pitäisi olla vähemmän vauhko sen asian kanssa, jospa se toimii niin päin?

   Poista