torstai 30. tammikuuta 2020

Vaikka olet mitä syöt et ole sama kuin painosiSuosikkiohjelmani televisiossa on tällä hetkellä Olet mitä syöt. Siinä lääkäri Pippa Laukka auttaa ihmisiä muuttamaan ruokailu- ja liikuntatottumuksiaan. On hauska ensin ällistellä, mitä kaikkea ihmiset voivat syödä ja sitten nähdä, millaisia muutoksia vain kahdeksan viikon kuntokuurilla saadaan aikaan.

Eilisessä jaksossa seurattiin matkabloggaaja Veera Papinojaa. Sympaattisen oloinen Veera huhki tosissaan ja onnistui pudottamaan reilusti 148 kilon lähtöpainostaan. Toivottavasti hän on pysynyt uusissa elämäntavoissaan ja paino on pudonnut entisestään, sillä Veeraa motivoi erityisesti halu päästä uudestaan hevosen selkään pitkän tauon jälkeen. Kun itsekin olen ikuinen hevostyttö, ymmärrän tuon motivaattorin arvon oikein hyvin.

Veeran blogi löytyy täältä. En tuntenut blogia ennestään, mutta nyt olen tutustunut siihen ja erityisesti osaan, jossa kerrotaan valokuvauksesta. Se on mielenkiintoinen ja se kehitys, joka Veeran kuvaustaidoissa on blogin alkuajoista tapahtunut, on huimaa ja innostavaa.

Kun painoa on 148 kiloa, on varmasti syytä laihduttaa. On silti hyvä muistaa, ettei edes huomattava ylipaino estä olemasta taitava, menestyvä ja suosittu. Paino on vain yksi asia eikä ihminen ole tai ei pitäisi olla painonsa määrittelemä.

Olet mitä syöt -tyyppisissä ohjelmissa tavoitteena on laihtuminen. Epäilen ja siitä taitaa olla ihan varmaakin tietoa, että suuri osa laihdutusohjelmiin osallistuneista lihoo myöhemmin entiselleen. Ohjelma-aikana läpi käyty kuuri jää siis vain kuuriksi eikä johda pysyvään olotilaan.

Haluaisinkin joskus nähdä ohjelman, jossa koko ikänsä normaalipainoisina ja suht terveinä pysyneet ihmiset kertoisivat omista elämäntavoistaan. Mitä he syövät ja miten liikkuvat? Vaatiiko se kovastikin ponnistelua ja syömisten rajoittamista vai mistä on kyse?

Tässä olisi nyt ihan ilmainen ohjelmaidea, saa ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti