tiistai 10. maaliskuuta 2020

Bloggarin uusi kamera


Ostin eilen tämän pienen Canonin. Tein kaupat turkulaisessa JAS Tekniikassa ja maksoin 449 euroa. Kamera on pienempi kuin Samsungin kännykkä, jolla otin tämän kuvan.

Ensivaikutelma on oikein lupaava. Kamera on näppärä käyttää, enimmäkseen sitä ohjataan kosketusnäytöllä ja jos kuvaamisen perusasiat noin suunnilleen ovat hallussa, laite on helppokäyttöinen. Hankaluutta aiheuttaa se, että pienen koon takia myös kaikki merkinnät ovat tavattoman pieniä, enkä näe yhtään mitään ilman silmälaseja.

Alla on kaksi uudella kameralla otettua kuvaa. Ne on räpsäisty automaatilla käsivaralta. Toisen otin vanhan talomme tuvasta ja toisen kun kävin koiran kanssa metsässä.



Olen kuvannut paljon ihan työnkin vuoksi, mutta en missään tapauksessa ole valokuvaaja. En edes osaa kovin paljon tehdä mitään säätöjä kameraan ja jos osaankin, niin usein minun täytyy kerrata jostain kuinka se meni. Haluaisin kyllä osata, valokuvaaminen on kiinnostavaa. Monet bloggarit ovat tavattoman taitavia kuvaajia enkä panisi pahakseni jos itsekin olisin.

Töissä kuvaan Canonin EOS 1200D:llä. Minun tarpeisiini se on ollut kohtuullinen, vaikka onkin enemmän harraste- kuin ammattilaiskamera. Vapaa-aikoina tulee käytettyä kännykkää, mutta kuvien laatu on usein surkea. Kännykkäkameran ja tämän uuden pikkucanonin välillä on se(kin) ero, että kuvat eivät nyt tärähdä niin helposti. Kännykällä en tahdo millään saada tärähtämättömiä kuvia. 

Meidän perheessä ollaan muuten sillä tavalla merkkiuskollisia, että kaikki kameramme ovat olleet Canoneita ja kaikki autot Citroën-merkkisiä. Kamerat ovat kestäneet paremmin kuin autot.

Tämä ei sitten ollut mikään kaupallinen esitys. En saanut enkä pyytänytkään senttiäkään alennusta kamerastani. Itse asiassa tiedän, että verkkokaupasta olisin saanut paljon halvemmalla. Nyt minulla on kuitenkin nimi ja osoite minne mennä, jos tulee ongelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti