torstai 18. kesäkuuta 2020

Juhannuksen kukkatarhat ja uutisia



Juhannuksen aatonaattona monet puutarhan kukista ovat parhaimmillaan. Etualan pikkusydämet, joista en muista, ovatko ne kevät- vai kesä-sellaisia, pionit, jotka vain ilmestyivät jostain menneisyydestä ilman, että minulla on siihen osaa tai arpaa ja taustalla häämöttävät siniset ja valkoiset kurjenpolvet.

Mietin aamulla, mitä kaikkea maalla on ollut tapana valmistaa juhannukseksi ja sitäkin mietin, mitä itse kuvittelin saavani aikaan vaikka en saanut. Piti pestä mattoja ja kunnostaa ikkunoita, tehdä uusia kasvimaita ja kukkapenkkejä. Ruohot on sentään leikattu ja juhannus tulee, se on varmaa.

Viikon mittaan on tapahtunut merkittäviä asioita. Meillä astuttiin aurinkoenergian aikaan, katollemme asennetut aurinkopaneelit otettiin käyttöön ja nyt sitä sitten tulee, ilmaista sähköä. Jos olisi oikein nuuka, pitäisi ajoittaa kaikki sähköä vaativa tekeminen siihen aikaan, kun aurinko paistaa. Kun asuimme kaupungissa, meillä oli yösähkö ja silloin kannatti pistää pesukone päälle myöhään illalla jos suinkin ilkesi sen naapureiden kiusaksi tehdä. Nyt tulee tätä erinomaisen halpaa päiväsähköä sitten.

Toinen iso juttu on se, että vaihdoin auton. Tummanpunainen Citroen C 3 vaihtui tummanpunaiseen Citroen C 3:een. En tehnyt sitä tahallani, olisin halunnutt kirkkaanpunaisen auton mutta sopivaa ei löytynyt. "Uusi" autoni on kahdeksan vuotta vanha ja sillä on ajettu 108 000 kilometriä. Vanhalla oli mittarissa jo lähes 300  000.  

Kuulin radiosta jostain tutkimuksesta, jossa selvitettiin ihmisten autonkäyttöä. Tutkimuksen mukaan naiset ajavat vähän ja istuvat omassa autossaan mieluiten matkustajan paikalla. Jopas jotakin, ajattelin. Keneltä on mahdettu kysyä, sillä ne naiset, jotka minun lähipiirissäni ovat, ajavat kaikki ihan sujuvasti omia autojaan. Itsekin tykkään auton ajamisesta ja haluan toden totta ajaa itse olipa kyydissä kuka tahansa. Kilometrejä minulle on tullut vuodessa noin 20 000.

Tänään ajoin paitsi yhdelle juttukeikalle aamulla ja sitten kauppaan, lähellämme olevalle vanhalle hiekkakuopalle. Tähän aikaan vuodesta se on aika mykistävä näky; sen myötä toivon sinulle mitä parhainta keskikesän juhlaa!

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti