maanantai 8. kesäkuuta 2020

Mikä avuksi kun ruosteinen vesi pilaa vessanpytyn?


Tämä EI ole maksettu mainos. Näillä lukijamäärillä ei ole pitkään aikaan pelkoa sellaisista.

Tässä on meidän vessanpyttymme. Nyt harmittaa, etten ottanut ennen ja jälkeen -kuvia, sillä tämä jälkeen otettu kuva näyttää vain puhtaan pytyn, jossa juuri ja juuri erottaa himmeän, ruskean raidan. Pahoittelen, jos tästä tulee ikäviä mielikuvia!

Meillä täällä vajaa kaksi vuotta vanhassa talossamme on kaksi vessaa. Pian sen jälkeen, kun otimme ne käyttöön, huomasin, miten pyttyihin alkoi jäädä ikäviä raitoja vaikka niitä kuinka ahkerasti olisi pessyt. Se johtui siitä, että porakaivomme vesi on ruosteista ja vaikka meillä on suodatin, se ei täysin poista kaikkea. Ongelma on täällä Laitilassa muillekin tuttu.

Kokeilin vaikka mitä vessanpesuaineita, myös Klorinia ja vanhan kansan ruokasoodaa. Mistään ei ollut sanottavampaa apua kunnes otin paikallisessa K-kaupassa käteeni tämän pullon ja toin sen kotiin:

Se tapahtui viime viikolla. Kokeilin ainetta enkä ollut silmiäni uskoa: pytty tuli lähes valkoiseksi ensimmäisellä pesulla. Pullon kyljessä kyllä luvataan, että se poistaa kalkin, mutta se näköjään poistaa myös ruosteen.

Nyt haluan tietysti levittää tätä ilosanomaa muillekin ja sen takia tällä kertaa näin perin juurin arkinen aihe.

Toivottavasti, toivottavasti, tätä ihmeainetta ei ikinä "uudisteta" eikä muuteta miksikään. On se vaan niin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti