perjantai 5. kesäkuuta 2020

Puutarhassa tuoksuu vastaleikattu ruoho


Tein koko illan töitä puutarhassa. Ihana kesäilta ja tieto siitä, että huomenna sataa, antoivat mukavasti puhtia töihin.

Leikkasin melkein kaikki ruohot. Ruohokenttää täällä riittää ja kun kaikki leikkaa kerralla, siihen yksistään menee lähes neljä tuntia. Olemme vakavasti miettineet robottileikkuria ja eiköhän meille sellainen kohta hankita. Se tosin ei auttaisi kuin osaan, mutta osaan kumminkin.

Puutarhassa jotain on aina kesken. Yritän olla ajattelematta sitä, mikä on tekemättä ja mihin aikani ja voimani eivät riitä ja iloitsemaan siitä, mitä sentään on tehty. Vaikka en koskaan yllä niiden Englantilainen puutarha -kirjassa (puutarhaesikuvani ja ihanteeni) esiteltyjen ladyjen joukkoon, jotka omin käsin ja ilman myrkkyjä loihtivat parin hehtaarin ryteiköstä ihastuttavan muotopuutarhan tai cottage-gardenin, olen kuitenkin onnistunut edes jossain.Rakastan omenankukkia. Niistä muistan aina sen seesteisen hetken, kun istuin lapsena mamman keittiössä, ikkuna oli auki, mamma tuli puutarhasta ja toi kukkivan omenapuunoksan pöydälle maljakkoon. Onnellinen lapsuusmuisto. Ja kuka muutenkaan voisi vastustaa näitä kevytmielisiä kaunokaisia, jotka ensin tekevät kaikkensa pistääkseen ihmisten päät kevätpyörälle ja lehahtavat sitten tiehensä aina liian pian. Huomenna olisi jo ehkä ollut liian myöhäistä ottaa tätä kuvaa.Viime töikseni hain kameran ja kuvasin vähän. Illan valo ei ole paras mahdollinen, mutta vastaleikattu nurmi ja ne omenankukat ja se huominen sade.

Etualalla näkyvät tämän kesän viljelykset, kaksi pikku laatikkoa. Toisessa on tilliä ja persiljaa, toisessa ruohosipulia ja kesäkukkia. Kylvettynä.

Marjatarhassa kaikki viime kesänä istutetut mansikat, pensasmustikat, vadelmat ja yksi keltainen karviaispensas ovat selvinneet ensimmäisestä talvestaan. Ajattelin vielä istuttaa sinne karhunvatukan, jonnekin reunaan. Se voisi sitten kasvaa aitaa pitkin. Olen istuttanut tälle tontille ainakin kolme karhunvatukkaa, mutta niistä ei ole tullut mitään.

Olipa ihana ilta. Kesä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti