lauantai 8. elokuuta 2020

Miksi mennä Muumimaahan jos ei ole aikaa?
 

Siitä lähtien, kun Muumimaailma avattiin Naantalissa 1993, olen käynyt siellä lähes joka vuosi. Ensin omien lasten ja nyt lastenlasten kanssa, mutta ennen muuta itseni takia. Rakastan sitä paikkaa. Naantalin-retki on kesän kohokohta.

Muumimaailma on kaupallinen matkailukohde ja sen tarkoitus on tuottaa omistajilleen voittoa. Se tietenkin näkyy ja näkyy vuosi vuodelta selvemmin. Kojuja, joista voi ostaa jotain on tullut alkuaikoihin verrattuna paljon lisää ja hinnat ovat todellisia Muumimaahintoja. Silti. Silti menen sinne joka vuosi, vien mukanani muita ihmisiä, käyn yleensä syömässä alueen ravintolassa ja saatan jopa ostaa jotain. Tasapuolisuuden nimissä on tietysti muistettava, että minä itse pääsen alueelle ilmaiseksi, kiitos Journalistiliiton pressikortin.

Muumimaailman parasta antia ovat sen rakennukset ja sisustukset. Yllä olevissa kuvissa on Nipsun koti, pieni kellarihuone. Siellä on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitaan: pehmeä sänky, pari tyynyä,  kirjoja. Huoneissa on hyvä, nostalginen ja kodikas tunnelma. Ulkoapäin rakennukset ovat todella kauniita ja kun katson niitä mietin aina, miksi oikeiden talojen on oltava niin tylsiä ja asiallisia.

Joka vuosi ajattelen myös tätä: miksi vanhemmat tuovat lapsensa Muumimaailmaan, jos eivät jaksa olla siellä? Onko liikaa vaadittu, että kerran vuodessa tai viidessä vuodessa - kun ensin maksaa kalliin sisäänpääsyn - voisi pari-kolme tuntia vain kulkea lapsensa perässä ja antaa hänen rauhassa katsoa? Miksi pitää tämän tästä hoputtaa, huokailla, äristä ja uhkailla, että jos tämä tai tuo toiminta ei nyt lopu, tapahtuu niin taikka näin? 

Miksi aikuisilla on koko ajan kiire jonnekin toisaalle?
6 kommenttia:

 1. Tuo on todella hyvä kommentti. Liittyy kaikkeen. Ei vain lasten kanssa olemiseen. Kiirehditään ji seuraavaan hetkeen vaikka tämä hetki on vielä elämättä. Olen syyllistynyt siihen itsekin. Syyllistyn edelleenkin. En muista elää hetkessä. MIKÄ FRAASI!

  VastaaPoista
 2. On se fraasi, mutta niin totta.

  VastaaPoista
 3. Tuonne aina ajatellut joskus menevänsä. Täytynee käydä, vielä kun saa lapsenlapset mukaansa. Jospa ensi kesänä toteutunee tämä haave😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen tarvita edes lastenlapsia, voit mennä ihan yksin ja nauttia muumitunnelmasta!

   Poista
 4. Kerran kanssa käytiin tuolla, nyt ei enää "isoa" 7v Viliä kiinnostaisikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on Vili niin iso, jopas jotakin. Minusta Muumimaassa voi käydä ihan minkä ikäisenä tahansa, itse aion käydä edelleen joka vuosi.

   Poista