lauantai 12. kesäkuuta 2021

Ensimmäiset kaksi kesätyöviikkoa takana


 Hups vaan ja kaksi ensimmäistä kesätyöviikkoa on jo takana.

Ensimmäiset  pari päivää ottivat yllättävän paljon voimille. Se johtuu kai ihan  vain siitä, että tuttuihin rutiineihin tulee jotain muutosta ja vähän siitäkin, että olin toimituksessa ja yritin tulla sinuiksi toimitusjärjestelmän kanssa. Käytän sellaista muutenkin, mutta tämä järjestelmä on monimutkainen versio siitä, joka minulla on omalla kotikoneellani, omassa työhuoneessani.

En vastusta tekniikkaa enkä missään tapauksessa halua palata siihen aikaan, jolloin jutut kirjoitettiin matkakirjoituskoneella ja kuvia sai vain jos kävi viemässä filmin kehitettäväksi valokuvausliikkeeseen ja malttoi odottaa päivän tai enemmänkin. Silti uusien järjestelmien opettelu on uuvuttavaa ja tulee sellainen olo, että onko todella pakko vielä tämäkin oppia, eikö näillä vanhoilla voisi?

Enimmäkseen taidan kuitenkin tehdä töitä omalta työhuoneeltani käsin, näin etätyöaikana.

Nyt, kun minulla on määrätty työaika, tuntuu tärkeältä olla tuhlaamatta vapaa-aikaa mihinkään muuhun kuin pihatöihin. Olenkin tehnyt niin, että kun saan työpäivän pakettiin, syön äkkiä jotain ja menen heti ulos. Olen ahertanut pihalla joka päivä monta tuntia ja saanut yhtä ja toista aikaiseksi. Epäilenpä, että jos olisin vakituisesti töissä, piha olisi aina priimakunnossa. Paluu freelancertodellisuuteen tuo kuitenkin mukanaan sen harhan, että aikaa on vaikka mihin kunhan vain järjestää. Ja järjestäähän sitä, kaikenlaiseen joutavaan oleskeluun.

Tänään saimme pitkästä aikaa sadetta. Mahtavaa! Aloin jo olla huolissani kuivuudesta, mutta nyt ovat vesitynnyrit taas täynnä ja maa märkää. Kesä on hyvässä vauhdissa ja vielä on kaksi viikkoa juhannukseen.




2 kommenttia: