sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Vierashuoneessamme toimii salamyhkäinen yritys


 

Lapsena haaveilin, että asuisin talossa, jossa olisi paljon huoneita, niin paljon, etten edes kävisi jokaisessa joka päivä.

Nyt on. Vierashuoneen ovi voi olla kiinni vaikka viikon tai kaksi, riippuu ihan siitä, tuleeko vieraita. Tämä on ylellisyyttä, ehdottomasti.

Laskostin tuon äskettäin valmistuneen tilkkupeiton vierashuoneen sängyn päälle odottamaan sitä, että laitan sen omaan sänkyymme jonne se on tarkoitettu. Koska se tapahtuu, sitä en tiedä, mutta sen tiedän, ettei se noin vain käy. Ensin pitää tietenkin siivota ja vaihtaa lakanat ja kaikkea semmoista. Mielellään saisi myös olla joku merkkipäivä kuten vaikka joulu. Ei monen kuukauden työtä heitetä sängyn päälle huolettomasti, jonain tavallisena arkiaamuna.  

Vierashuoneemme yleisimmät vieraat ovat kaksi pientä tyttöä. Viime kerrasta oveen jäi tämä:


Täällä siis toimii etsivätoimisto, mikä on tietysti Varsin Salaperäinen Juttu. Tuo toinen paperi, jossa on keltaista, on ovikoodilaite, siinä on numeroita. Etsivätoimistoon pääsee vain, jos tietää koodin. Minä en tiedä.

Oma etsivätoimisto on joka tapauksessa varsin tarpeellinen, sillä minulta on kaiken aikaa hukassa jotain. Tänään etsin auton avainta jotta pääsisin töihin. Tällainen nyt on tavallista ja lähes jokapäiväistä samoin kuin se, että etsii toista sukkaa, lompakkoa tai silmälaseja, jotka juuri äsken laski kädestään jonnekin.

Erityisalaani hukkaamisessa on veroehdotus, vai mikä sen nimi nykyään on? Hukkaan sen joka tapauksessa säännöllisesti. Se käy niin, että saan veroehdotuksen, sen paperisen, ja huomaan, että siihen on tehtävä muutoksia. Teen muutokset netissä ja päätän, että laitan paperisen veroehdotuksen sellaiseen paikkaan, että varmasti löydän sen kun saan korjatun veroehdotuksen ja voin sitten vertailla niitä. Sitten kun se korjattu veroehdotus tulee, en löydä alkuperäistä mistään.

Tämä tapahtuu joka kerta. Minulla on vaikka kuinka monen vuoden veroehdotukset hukassa. 

En tiedä, lähetetäänkö paperiversioita enää. Olisi hyvä, jos ei lähetettäisi etten hukkaisi niin paljon.

Etsivätoimistosta ei taida tässä asiassa olla apua. Ei ainakaan vielä; toimeksianto tulee vasta sitten, kun etsivät oppivat lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti