maanantai 14. syyskuuta 2020

Tilkkupeitto tuli viimeinkin valmiiksi Tuntuu tosi hyvältä, kun saa jonkun ison työn valmiiksi. Parisängyn tilkkupeitto on yksi pitkään työn alla olleista ja tänään ompelin viimeiset pistot.

Aloitin joskus viime syksynä ja silloin tavoitteeni oli saada uusi sängynpeitto jouluksi. Tuleehan se, vaikka ei viime jouluksi niin seuraavaksi.

Olen hätäinen tekijä, ihan minkä tahansa hauskan asian parissa. En malta suunnitella kunnolla, sillä työhön pitää päästä heti. Sillä tavalla tulee paljon virheitä ja hukkatyötä ja näin tapahtui myös tällä kertaa. Peittoon päätyi vain osa ompelemistani blokeista, sillä tein ensin väärän kokoisia ja sitten väriyhdistelmiä, jotka eivät olleetkaan hyviä. Myös näistä lopullisista väreistä olin pitkään epävarma ja välillä jo hylkäämässä niitä. Hyvä siitä kuitenkin tuli, vaikka peitolla ei voitettaisi yhtäkään tilkkutyökilpailua.

Tikkasin peiton käsin ja voi olla, että tikkaan vielä vähän lisää. Nyt tikkaus ulottuu vain kerran peiton ympäri jotta kaikki kolme kerrosta pysyivät paikoillaan kanttauksen aikana.

Tilkkujen leikkaamiseen kokeilin tyttäreltä lainattua työkalua, sellaista varta vasten tilkkujen leikkaamiseen tarkoitettua. En kuitenkaan osannut tehdä sillä kunnon jälkeä ja niinpä palasin vanhaan, hyväksi koettuun tapaan ja piirsin ja leikkasin jokaisen tilkun erikseen, kynällä ja saksilla.

Jos haaveilee tilkkutöiden tekemisestä, kannattaa pitää silmät auki ja kartuttaa kangaskokoelmaa koko ajan. Sopivan väristen kankaiden löytäminen voi innostuksen iskiessä olla vaikeaa kun kangaskauppoja on harvassa ja netissä on hankala saada todellisuutta vastaavaa kuvaa kankaista. Kauneimmat tilkkutyöt on varmaan tehty vanhoista vaatteista ja muista käytetyistä tekstiileistä leikatuista tilkuista.

Lähes kaikki tähän peittoon käytetyt kankaat on ostettu uutena loimaalaisesta Kangas-Peikosta, joka on oikein hyvä ja monipuolinen kauppa. Vain taustakangas on Jätti-Rätistä.

Seuraavaksi aion tehdä tyynyliinoja anopin lähes sata vuotta vanhoista perintölakanoista. Niin ja ne kangaspuut tietysti odottavat, nekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti